Podotherapie

Podotherapie, ook wel podologie of voetkunde, richt zich op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het totale houdings- en bewegingsapparaat. Hierdoor kunnen ook knie-, heup-, rugklachten en vermoeidheid worden verminderd.

Welke methoden worden er gebruikt bij podologie?
Tijdens de eerste afspraak inventariseren we uw klachten: we bekijken de stand van uw voeten en uw looppatroon en we onderzoeken de beweging van uw voeten en eventuele andere gewrichten. Als laatste maken we een digitale voetscan. De therapie bestaat uit het toepassen van corrigerende en/of beschermende technieken aan de voet, zoals silicone ortheses, schoen- en zoolcorrecties. Daarnaast bestrijden en voorkomen we met behulp van oefeningen en bewegingsadviezen verdere voetaandoeningen.

Tegen welke klachten wordt podologie ingezet?
Voorbeelden van klachten die de podoloog kan behandelen:

Hielklachten
Rugklachten
Moeilijkheden met lopen
Heupklachten
En andere klachten die voortvloeien uit een verkeerde stand van de voeten
Verzekering
Onze Register-podologen zijn aangesloten bij de stichting Loop: www.loop.nl. Een groot aantal verzekeringen vergoeden de podologische behandeling gedeeltelijk of in zijn geheel. Vraag dit vooraf na bij uw verzekering!

Dit vind je ook leuk