podologie


Podologie, ofwel de wetenschap van de voet, houdt zich bezig met het voorkomen en behandelen van stoornissen en klachten in de voetfunctie en de gevolgen daarvan voor het hele houdings- en bewegingssysteem. Zo kunnen ook klachten in de knieën, heupen, rug en vermoeidheid worden verminderd.

Bij de eerste afspraak brengen we uw klachten in kaart: We analyseren de stand van uw voeten en uw looppatroon en we testen de beweeglijkheid van uw voeten en eventuele andere gewrichten. Tot slot maken we een digitale scan van uw voeten. De therapie bestaat uit het aanbrengen van corrigerende en/of beschermende technieken aan de voet, zoals siliconen ortheses, schoen- en zoolaanpassingen. Daarnaast behandelen en voorkomen we met behulp van oefeningen en bewegingsadviezen verdere voetproblemen.


Een podoloog is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die te maken hebben met de stand en de functie van de voeten. Enkele voorbeelden van zulke klachten zijn:

- Hielklachten
- Rugklachten
- Loopproblemen
- Heupklachten
- Andere klachten die ontstaan door een verkeerde voetstand

Een groot aantal verzekeringen vergoedt de podologische behandeling gedeeltelijk of in zijn geheel. Vraag dit vooraf na bij uw verzekering!

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Dit vind je ook leuk