Medische Fitness

Medische fitness is het uitoefenen van fitnessactiviteiten onder begeleiding van de fysiotherapeut i.o. Met als doel om in "groepsverband" goed bezig te zijn en klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen en genezen. Met een medisch fitness abonnement blijft de fysiotherapeut altijd op de achtergrond meekijken. De Fysiotherapeut i.o. doet de begeleiding in kleine groepen van max. 6 personen. Er is een intake met de fysiotherapeut een tussen evaluatie en (soms) een eind afspraak na 12 weken.

AFSPRAAK MAKEN

Welke methoden worden er gebruikt bij medische fitness?

Bij medische fitness wordt er op individueel vlak bekeken welke oefeningen er uitgevoerd moeten worden om van waarde te zijn voor de cliënt. Binnen de mogelijke oefeningen vallen alle beschikbare fitnessmethoden. Denk hierbij aan:

  • Krachttraining
  • Cardiotraining
  • Functionele trainingsoefeningen
  • Groeps activiteiten

Waarvoor kan medische fitness worden ingezet?

Ter verbetering van de coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht voor clienten met kortdurende blessures maar zeker ook voor mensen met chronische klachten. De activiteit is bedoeld voor iedereen met die onder begeleiding van een therapeut aan hun gezondheid wil werken. De oefeningen zijn op maat, zodat iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen. Om uw voortgang bij te houden, kunnen er regelmatig metingen worden verricht.

Dit vind je ook leuk

Fysiotherapie