Medifit - Elegance fysiotherapie

 

De fysiotherapeuten bij Elegance behandelen altijd op basis van 6 basisprincipes. Deze zijn:

Persoonlijke aanpak
We stellen uw behandelprogramma op aan de hand van uw individuele behoeften. Daarnaast behandelen we u zoals we zelf ook behandeld zouden willen worden.

Totaalaanpak
Wij onderzoeken, behandelen en verschaffen kennis over uw gehele bewegingsapparaat (het hele lichaam). Wij beperken ons niet tot het letsel zelf, zodat eventuele andere aanwezige beperkingen ook worden onderzocht en behandeld. We willen daarmee nieuwe klachten in de toekomst vookomen.

Hands-off en hands-on benadering
Wij passen zowel hands-off als hands-on benaderingen toe om patiënten te behandelen. Bij hands-off technieken wordt gebruik gemaakt van advies, educatie en het instrueren van oefeningen, waarbij wij niet direct fysiek contact maken met de patiënt. Deze aanpak kan nuttig zijn voor het bevorderen van zelfmanagement en het aanleren van gezonde gewoonten. Aan de andere kant omvat hands-on therapie directe fysieke interventies, zoals massage, mobilisatie of manipulatie van weefsels. Hierbij maken wij rechtstreeks contact met het lichaam van de patiënt om de mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en het herstel te bevorderen. Deze hands-on aanpak kan vooral effectief zijn bij het behandelen van specifieke klachten en het verbeteren van de functie van het bewegingsapparaat. Door een combinatie van hands-off en hands-on benaderingen kunnen wij een gepersonaliseerd behandelplan opstellen dat is afgestemd op de behoeften en doelen van de individuele patiënt.

Balans tussen belasting en belastbaarheid
We maken voor u een uitgebreid rek- en trainingsprogramma op maat. Dit programma herstelt de balans tussen belasting en belastbaarheid. We maken voor het rek- en trainingsprogramma gebruik van trainingsapparatuur.

Continue kwaliteit
Al onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het BIG-register, lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en de Vereniging voor Vrijgevestigde Fysiotherapeuten. De praktijk is opgenomen in het kwaliteitsregister van het KNGF. Al onze fysiotherapeuten volgen nascholing en extra cursussen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied.

Therapie met een lach
Al kan de reden van een bezoek aan de fysiotherapeut niet altijd even leuk zijn. Wij doen ons werk graag en helpen u dan ook altijd van harte. Dit zorgt ervoor dat wij u tijdens de therapie altijd met een lach van dienst zijn.

 

 

Dit vind je ook leuk