Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Behandeling met massage en lichaamsoefeningen om afwijkingen aan je gewrichten of je spieren veroorzaakt door en gericht op sporten te genezen of te voorkomen.

Welke methoden worden er gebruikt bij sportfysiotherapie?

Het revalidatieschema of behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Er wordt gekeken naar de klacht, de sport en naar de relatie tussen die twee. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van uw klachten. Een sport fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur. Bij sport fysiotherapie worden ook veel oefeningen in een oefenzaal  gedaan, dan kan behandelduur oplopen tot een uur. De methode bestaat uit:

  • Masseren
  • Specifieke diepe spiertechnieken
  • Oefenen en aansturen van bewegingen
  • Aansturen van coördinatieoefeningen
  • Aansturen van spierkrachttraining
  • Het voorzien in hulpmiddelen
  • Adviseren
  • Informeren

Topsportbegeleiding

Het is voor topsporters en serieuze amateursporters van groot belang niet geblesseerd te raken, om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat de gewrichten die bij de sport gebruikt worden, op de juiste manier bewegen. Als topsportbegeleider denkt Fysiotherapie Elegance met u mee over uw wensen als sporter. Hierin zijn wij zeer bedreven vanwege onze jarenlange ervaring binnen de topsport.

Tegen welke klachten wordt sportfysiotherapie ingezet?

Sportfysiotherapie wordt ingezet tegen klachten die voortkomen uit het beoefenen van sporten. Dit kan komen door een foutieve (langdurige) manier van bewegen of door klachten die door een abrupte beweging van het lichaam (een trap bij voetbal of verkeerde draai bij tennis bijvoorbeeld) zijn veroorzaakt. Spieren, pezen en/of gewrichten die niet meer precies werken zoals het hoort, worden aangepakt. Dit gebeurt door middel van massages, oefeningen en adviezen, waardoor klachten verholpen worden en in de toekomst voorkomen worden.

Dit vind je ook leuk