Parkinson boxing

Parkinson Boxing

Laten we beginnen bij wat Parkinson Boxing precies is. Het gaat hierbij om non-contact boksen. Er wordt gebokst tegen bokszakken, niet tegen elkaar. Tijdens de trainingen worden oefeningen om te boksen gecombineerd met functionele oefeningen. Denk bij die laatste aan oefeningen gericht op balans en kracht. 

Uitvoeren van dubbeltaken

Wat maakt boksen voor mensen met parkinson een geschikte sport?  “Sporten is een medicijn.” Parkinson is een ingewikkelde ziekte die voor een groot deel komt door een tekort aan de stof dopamine. Regelmatig sporten zou het verlies hieraan kunnen afremmen. Ook helpt het om nieuwe dopamine aan te maken. Boksen is juist geschikt voor mensen met parkinson omdat ze vaak moeite hebben met het doen van twee dingen tegelijk, het uitvoeren van dubbeltaken. Boksen is natuurlijk bij uitstek iets waar je je balans moet houden, en de tegenstander of boksbal in de gaten moet houden waardoor dit positieve invloed heeft.

Boksen met parkinson in opkomst

‘Bij Parkinson Boxing is de tegenstander parkinson,’ volgens Michel en Sam. Zij volgden juni '22 de opleiding tot docent Parkinson boxing. Volgens hen zijn er heel wat voordelen aan deze manier van trainen. Zo zou deze manier van op boksen geïnspireerde trainingen er volgens hen bijvoorbeel voor zorgen dat je je sterker voelt, meer energie hebt en sneller herstelt. Ook zou Parkinson Boxing volgens hen je kwaliteit van leven verbeteren en je bouwt er kracht, flexibiliteit en snelheid mee op. En niet onbelangrijk: wie bokst, voelt zich even geen patiënt. 

Parkinson boxing lessen vallen gewoon binnen het reguliere abonnement maar de lessen zijn ook te volgen middels een strippenkaart.

Blijf HIER op de hoogte

Cookie instellingen