Ingrediënten voor 4 personen
4 zoete aardappels in blokjes gesneden
400 gr wilde zalmfilet/ +- 100gr pp
Viskruiden (natriumarm)
20 cherrytomaatjes
1 komkommer in plakjes gesneden
400gr ijsbergsla, 100gr pp
geraspte kaas jong belegen 175gr
340 ml Griekse yoghurt 0,1%, 170ml pp
1 teen knoflook
Basilicum
Bieslook
Optioneel, verse citroensap
1 eetlepel olijfolie
verwarm de oven op 200 graden.
Schil de zoete aardappels en snijd in stukjes.
Verdeel ze in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en rooster in ca. 15 tot 17 minuten gaar.
Bak ondertussen de zalm in een pan met een beetje boter of olie en voeg de viskruiden, bieslook en basilicum toe. Pers het teentje knoflook uit en voeg toe aan de yoghurt samen met eventueel een beetje citroensap of water.
Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes.
Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel de geraspte kaas over de blokjes zoete aardappel (niet alle kaas, hou nog een klein beetje over voor over de vis in de pan) en zet voor nog 5 a 10 minuten terug in de oven totdat de kaas goed gesmolten is.
Wanneer de zalm bijna klaar is bestrooi je deze, in de pan, ook met de overige geraspte kaas en laat de zalm nog voor 5minuten zo op laag vuur staan .
Ondertussen verdeel je de ijsbergsla over de bakjes samen met de tomaatjes en de schijfjes komkommer.
Haal de kapsalon uit de oven en verdeel over de bakjes ben ijsbergsla.
Daarna pak je de zalm en die leg je weer boven op de kapsalon. Als laatste schept je de yoghurt met knoflook erover.
Eet smakelijk