Kip siam met bloemkoolrijst

Dat wordt weer smullen! Een low calorie maaltijd, geznond én lekker!

ingrediënten:

  • Knorr kip siam kruidenmix
  • 350gr kipfilet
  • 400gr chinese wokgroente
  • 100/150gr tauge 
  • handje cashew noten
  • 450gr bloemkoolrijst
  • 1 el Viskruiden (natriumarm)
  • 1 el Basilicum kruiden
  • 1 el peterselie kruiden
  • 2 tenen knoflook

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en verwarm een pan met een beetje boter. Gooi hierin de kipfilet blokjes bestrooi met viskruiden, basilicum en peterselie. Doe hierbij ook de knoflook en bak dit meteen mee. Roer even goed door zodat de kruiden goed bij alle kipfilet blokjes terecht komt. Bak de kipfilet blokjes mooi goud bruin, dit kan gewoon op middelhoog vuur (ik zelf doe het altijd op vrij laag vuur met een deksel op de pan zodat de kip lekker mals blijft 🙂 ). Na ongeveer 5 minuten gooi je de chinese wokgroente erbij en bak je deze mee met de kip. 
In de tussentijd kan je alvast water koken voor de bloemkoolrijst. Na ongeveer 15 á 20min voeg je 350 ml water toe en de kip siam kruidenmix en dit roer je even goed door. Ondertussen kan je de bloemkoolrijst gaan koken voor slechts 13min. 
Breng de kip met sausmix geheel aan de kook en laat ca. 2min. zachtjes doorkoken. 

Giet de bloemkoolrijst af en verdeel over de bakjes/borden. Serveer de kip siam naast de bloemkoolrijst in de bakjes/op de borden en bestrooi deze met de cashewnoten.

eetsmakelijk!

Kcal per persoon: 389 kcal 

Cookie instellingen