Courgette spaghetti met kip citroen

Een superlekkere en magere tip voor Pasen. Stel; je eet al best behoorlijk wat KCAL bij het ontbijt/ brunch, dan is dit diner iets voor jou!

Courgette spaghetti met kip citroen


Voor 2 personen:

Benodigdheden:
Courgette spaghetti 400gr
Kipfilet 2st
Citroen 1
Knoflook teen 4
Olijfolie 3el
Pesto 2 el
Tomaten ketchup 50% minder suiker 8 el
Honing 6 el
Tomaten puree 140gr 3blikjes
Kookroom 150ml
Mozzarella bol 1
------------
Start sochtends al met het marineren van de kip (deze laat je namelijk heel de dag intrekken)

Neem een grote schaal waar 2 kipfiles in kunnen liggen. Snijd de citroen in 2 delen en maak de tenen knoflook klein.
In de schaal doe je de Olijfolie, honing, Pesto, knoflook en hier knijp je 1 stuk citroen in uit. Roer alles goed door elkaar zodat één geheel wordt, het moet een sausje worden (marinade). Wanneer je alles goed door elkaar hebt geroerd, pak je de 2 kipfilet erbij en leg je 1 kipfilet in de bak met marinade. Wrijf het goed door de marinade heen en draai hem ook een keer om. Laat de kipfilet hierin liggen en leg de tweede kipfilet er bij in de schaal. Ook deze goed marineren en een keer omdraaien. Wanneer je dit hebt gedaan, leg je een doek of pak je afdekfolie om de schaal af te dekken en zet hem zo in de koelkast. Ga ondertussen lekker  werken of de kinderen naar school brengen en het huishouden doen, want deze blijft zo tot de avond in de koelkast staan, totdat je het eten gaat maken.

Verwarm de oven voor op 180°. Pak de schaal met kipfilet uit de koelkast en leg deze in een ovenschaal. Giet daaroverheen ook nog de marinade en zet in de over voor 15min. 
Ondertussen gaan we alvast de tomaten saus maken. 
Zet een pannetje op laag vuur en voeg hier de kookroom, tomatenpuree en de tomatenketchup aan toe en roer dit goed door. Laat dit zo even staan en roer zo nu en dan eve  goed door.  
Ondertussen ga je de Mozzarella bol in 6 plakken snijden. 

Na 15min haal je de kipfilet uit de oven (de oven nog niet uitzetten). Je gaat nu 3 diepen sneden maken in beide kipfilets en hierin ga je de Mozzarella plakken doen. 
Zet vervolgens de kipfilets nog voor 10min terug in de oven. 

Kook water en doe hier de Courgette spaghetti in. Deze hoef je maar slechts 3 tot max 5 min te koken (zelf houd ik het meestal op 4 min). 
Giet de Courgette spaghetti en verdeel alvast over de borden. Haal de kipfilet uit de oven en leg deze op het bord, daarna haal je de saus van het vuur en verdeel je deze ook over de borden. Als laatse (als je wilt) snijd je de citroen nog in plakjes en leg je deze erbij op het bord om nog lekker over de kipfilet als extra er overheen te doen. 
EetsmakelijkšŸ„°
Cookie instellingen