​Amerikaanse Tomatenpie met een zomerse salade


 Benodigdheden voor 6 punten:
1 doosje bladerdeeg (ontdooid) 
3 uien
1el roomboter
2 tl kerrie poeder
zwarte peper (naar smaak)
500gr tomaten
3 zoete appels
60gr geraspte geitenkaas
 
Verwarm de oven voor op 225graden.
Vet een ovenschaal in en plaats hier de bladerdeeg in, over de bodem en langs de rand. Prik een aantal gaatjes met een vork in alle bladerdeeg bladen en zet daarna de schaal met blader deeg in de oven voor slechts 10 minuten om voor te bakken.
Voor de vullen snijd je de uien in dunne ringen en deze doe je samen met wat boter in een pannetje op het vuur glazig bakken. De uienringen breng je op smaak, tijdens het bakken, met de kerriepoeder en ze zwarte peper. 
 
Was nu de tomaten en snijd deze in plakken. schil de appels en snijd deze in hele kleine stukjes. 
Haal de schaal na 10 minuten uit de oven en verdeel de kleine stukjes appel over de voorgebakken bladerdeeg bodem. Vervolgens verdeel je de uienringen over de appel en deze bedek je weer met de plakken tomaat. Als laatste verdeel je de geitenkaas over de plakken tomaat en zet je de schaal voor nog 15 minuten terug in de oven. 
 
Deze Amerikaanse tomatenpie is super lekker in combinatie met deze heerlijke zomerse salade die je in een handomdraai op tafel hebt staan met evt een mager stukje vlees of vis.
 
Voor de salade heb je nodig:
250gr salademix
0.5 komkommer
2 punt paprika's
150gr diepvries erwtjes
4 gekookte eieren
250gr aarbeien
4 grote tomaten
 
Doe de 250gr sla in een grote kom. en kook ondertussen de eieren 8 á 9 minuten en kook de erwtjes lichtje in kokend water voor slechts 2 minuten (ze mogen nog knapperig zijn) Snijd de komkommer in kleine blokjes samen met de tomaten en de punt paprika. De aarbeien snijd je in 4e. 
Pel de eieren en snijd deze met een eiersnijder in plakjes (heb je geen eiersnijder, snijd ze dan net als de groente in blokjes). 
Gooi alles bij elkaar in de grote kom met sla en hutsel alles goed door elkaar. eetsmakelijk!



 
Cookie instellingen