CooL programma (GLI)

Gecombineerde leefstijlinterventie


Heb je overgewicht BMI 25+(en risicofactoren) of ernstig overgewicht BMI 30+ (obesitas)? Je kunt je BMI berekenen door je gewicht (in kilogram) te delen door je lengte (in meters) in het kwadraat, dit is je BMI. Dan kun je je gezondheid verbeteren door te werken aan een gezondere leefstijl. Dit kan door deel te nemen aan het leefstijlprogramma COOL (COaching Op Leefstijl) onder leiding van onze geacredditeerde leefstijlcoach Vera.

Je leefstijl bevat alle factoren rondom de dagelijkse gedragingen en manier van leven. Zelfstandig werken aan een gezondere leefstijl kan lastig zijn, door deel te nemen aan het leefstijlprogramma krijg je de juiste handvatten en ondersteuning die nodig zijn voor een duurzame verandering.
Wat is een Gecombineerde leefstijlinterventie?
Een gecombineerde leefstijlinterventie is een programma waarbij aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning en het veranderen van uw gedrag. Het doel van deze interventie is het verminderen van het gewicht, verbeteren van de gezondheid en een hogere kwaliteit van leven bereiken.
Het COOL programma staat voor COaching Op Leefstijl en is een 2 jaar durend leefstijlprogramma dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten. Voor deelname aan het programma wordt je motivatie getoetst door Vera, waarna je vervolgens persoonlijke doelen gaat stellen. Gedurende de looptijd van het programma heb je zelf de regie in handen en ga je op je eigen manier onder begeleiding werken aan de gestelde doelen.

 

Waar en wanneer

De locatie van de bijeenkomsten is Medifit Healthclub, James Wattlaan 9 te Drunen. Voor informatie over de start van de volgende interventie kun je HIER een mail sturen of bellen naar 0416-316105.

 

VergoedingAanvullend sportaanbod

Het CooL programma wordt vanuit bijna alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering geheel vergoed.
 

Aanvullend sportaanbod

Ook wordt er vanuit Medifit een aanvullend sportaanbod aangeboden voor de cool trajecten in groepsverband en op individuele basis.
 

Maak gratis kennis

Cookie instellingen