FTP testweek

Vanaf maandag 14 november gaan alle instructeurs de hele week FTP-testen afnemen (conditietest). Het is voor iedereen belangrijk om deze test ook daadwerkelijk te doen.
 
Waarom is de FTP-test belangrijk?
Als je met de juiste FTP traint, kun je het snelste resultaten boeken. Ga je zelf een waarde inschatten of aanpassen, dan is je training niet effectief. Je traint met jouw FTP op de juiste intensiteit en daarmee ben je klaar voor de aankomende wijziging die we gaan doorvoeren tijdens de Spinninglessen vanaf 7 november!

Wat gaat er veranderen vanaf 21 november?
Met ons SPIVI-systeem trainen alle instructeurs op basis van een vermogenszone dat gebaseerd is op een percentage van de FTP. Tot op heden zat er een klein verschil in de kleuren die onze instructeurs gebruiken in combinatie met de vermogenszones die je terugzag op het scherm. Onze instructeurs gaan de vermogenszones allemaal hetzelfde instellen, zodat er geen verschil meer is in de zones die gebruikt worden in combinatie met de intensiteit (percentage). Het kan dus zijn dat een les er op het scherm anders uitziet dan je gewend was.

Deze wijziging gaat in in de derde week november (dus na alle FTP-testen), vanaf 21 november a.s..

Meer informatie en uitleg over de FTP-test en het trainen op wattage vind je in onze nieuwe informatiefolder welke binnenkort beschikbaar is.
Cookie instellingen