Bikkels

Michel geeft al ruim 5 jaar personal training aan Jos!

Juni 2021: ‘’Bedenk jij dit jaar maar een doel voor mij, Michel.’’ waren de woorden van Jos waar het allemaal mee begon.  Na jarenlang werken aan spierkracht en conditie werd het tijd voor een grotere uitdaging. Na een korte zoektocht ontdekte ik voor mij een totaal nieuwe sport; Swimrun. Afkomstig uit zweden, waar deze sport inmiddels een begrip is. Hierbij wordt rennen en zwemmen afgewisseld. Zwemmen met schoenen aan en rennen met een wetsuit aan is toch een beetje een raar idee.

Een van de mooiste en wederom de zwaarste swimrun zou de Rockman in Noorwegen zijn. Aangezien Jos een goede zwemmer is maar wat meer moeite had met hardlopen leek mij dit de perfecte uitdaging voor Jos.
‘’Oké Jos, ik heb je doel gevonden!’’ zei ik.  ‘’Één jaar lang trainen om volgend jaar aan de start te staan van de Rockman Swimrun in Noorwegen.’’  Nadat ik een aantal filmpjes liet zien van de Rockman waren zijn woorden:  ‘’Prima! Maar op één voorwaarde… dat jij met mij meegaat.’’ Aangezien mijn ego te groot is om nee te zeggen was mijn antwoord meteen JA IK DOE MEE! Ik houd wel van een uitdaging.
Daar gaan we dan bijna, met zijn tweeën met een bungeekoord aan elkaar vast gemaakt. Als duo mag je namelijk niet meer dan 10 meter van elkaar verwijderd zijn tijdens het hele parcours.We gaan totaal 20 kilometer afleggen door Noorwegen, met bijna 800 meter hoogte verschil. 3 km zwemmen door en langs de fjorden van Noorwegen. 5x lopen en 6x zwemmen… Tussendoor moeten we ook nog een trap op van 4444 treden.  Dat alles met wetsuit en schoenen aan. Mijn god waar ben ik aan begonnen.

Inmiddels zijn we een jaar verder.  Bijna 1000 kilometer hardgelopen en tegen de 100 kilometer gezwommen. Een jaar vol  frustratie en wanhoop maar nu al een jaar om nooit meer te vergeten, voor mij is het zwemmen echt een flinke uitdaging. Vloekend het engelermeer uitgestapt omdat Jos gewoon niet bij te houden is in het water. Voor Jos verliep het hardlopen niet zoals hij zichzelf had voorgesteld. De dag dat Jos opgaf op de dijk in Drunen terwijl hij achter me aan liep zal ik nooit meer vergeten. Kwaad op zichzelf stapte Jos in de auto. Twee mannen die niet voor elkaar onder willen doen is een uitdaging op zich.

Vanaf het moment dat ik dit schrijf hebben we nog 15 weken te gaan om ons voor te bereiden. 20 augustus is het dan eindelijk zo ver. Dan staan we aan de start van wellicht een van de meest avontuurlijke ervaringen van ons leven. Ons motto: Als we gewoon nooit stoppen komen we vanzelf een keer bij de finish.

Graag willen wij dit moment niet alleen voor onszelf bijzonder maken. Omdat wij beide in het verleden te maken hebben gehad met kanker in de familie willen wij ons doel graag koppelen aan een goed doel. KWF kankerfonds.
Daarom zoeken wij sponsoren voor dit doel. We hebben als doel om minimaal 2000 euro op te halen voor het KWF. Hiervoor hebben wij een sponsorpagina aangemaakt en vragen wij iedereen om iets te doneren. Wij (en KWF) zijn blij met iedere euro.

Wil jij ons (team Flying dutchmen) en daarmee het KWF steunen? Klik dan op DEZE LINK  om op de sponsorpagina te komen.

Alvast bedankt!
Michel en Jos
Cookie instellingen