Yoga: Yin Yoga

Yin Yoga


Yin Yoga, een fijne lichaamsbeweging voor wie een zitten beroep heeft, maar ook als je fybromyalgie hebt of artrose/reumatische aandoeningen. Bij Yin Yoga voer je vooral houdingen uit die gericht zijn op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Wanneer je lichamelijke klachten hebt of ouder wordt kan dit bindweefsel stugger worden, uitdrogen waardoor het minder flexibel en soepel is.

In Yin Yoga worden houdingen langer (3-5 minuten) vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Yin Yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Als je bijvoorbeeld een zittend beroep hebt, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin Yoga laat je die spieren juist los. Yin Yoga kun je het beste ’s morgens beoefenen. De spieren zijn dan nog stijf, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt.
 
Juist door de rustige vorm van Yin Yoga is deze uitermate geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben, fysieke klachten hebben of gewoon behoefte hebben aan een rustige vorm van yoga.
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze mooie vorm van yoga voor jou kan doen kom dan gerust eens langs voor een proefles.

Bekijk hier het actuele aanbod van onze yoga lessen.

Maak gratis kennis

Cookie instellingen