Yoga: Gentle Flow

Gentle Flow yogaGentle flow yoga is een zachte, vloeiende vorm van yoga waarin er gestreefd wordt naar ontspanning, het laten stromen van energie en het herstel van het lichaam. De houdingen worden in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een ‘flow’ ontstaat.

Er is meer ruimte voor ontspanning en het ritme ligt vele malen lager. Het tempo biedt ruimte om de houdingen goed te leren uitvoeren. Deze les is dan ook zeer geschikt voor beginners en voor mensen met (lichte) blessures. Door het rustige tempo van deze les leer je om de diepe ademhaling en de beweging van je lichaam op een zachte manier te verbinden. Het bewegen op het ritme van de ademhaling creëert een dieper bewustzijn van ons lichaam en van wat er zich erin afspeelt.
Er is aandacht voor de opwarming van de gewrichten en grote spiergroepen in het lichaam. Gentle Flow zorgt voor diepe ontspanning in, en het herstel van, het lichaam.
 
Door het zachte karakter van de les en het langzame tempo, is de les ideaal voor iedereen die diepe ontspanning zoekt, dames die recentelijk bevallen zijn, of als je kampt met (lichamelijke) klachten. Ook voor 50+ is deze les geschikt omdat het bewegen met aandacht gunstig is bij hormonale veranderingen en het soepel houden van het lichaam.

Benieuwd naar onze andere yoga lessen? Klik hier

Maak gratis kennis

Cookie instellingen