Recept van de week

Deze week een heerlijke stampot van bloemkool en prei. Het gerecht komt uit het Benfit programma waarmee we wekelijks meer dan 100 mensen succesvol helpen om af te vallen of begeleiden naar een gezonde leefstijl. 

Ingrediënten:


(Let op, dit is voor een grote hoeveelheid, 2dagen voor 3 personen)
2,25kg bloemkool roosjes
400gr gesneden prei
300gr spekreepjes (gerookt)
250gr cherry tomaatjes
200gr kastanje champignons 
3 bosui
Viskruiden (natriumarm)
Bieslook
Peterselie 
4 tenen knoflook 
Handje walnoten

Beredingswijze:
----------
Kook de bloemkool roosjes goed gaar. Snijd ondertussen de bosui in kleine stukjes en de tenen knoflook. Bak de spekreepjes samen met de bosui en de knoflook in een pan en bestrooi deze met de Peterselie, bieslook en de viskruiden en roer zo nu en dan even goed door. De spekreepjes mag je lekker knapperig bakken. 
Ondertussen kan je de cherry tomaatjes in 2e snijden en de kastanje champignons in blokjes. 
Wanneer je ziet dat de bloemkool gaar aan het worden is (dus als ze niet meer aan je vork blijven hangen) gooi je de prei erbij en kook je dit nog even 5 a 8min mee. 
Vervolgens mag je de kastanje champignons bij de spekreepjes voegen en laat dit nog even 5 min mee bakken, vergeet niet zo nu en dan even de roeren.
Giet de bloemkool samen met de prei af en stamp deze tot een stamppot (net als een normale stamppot). Gooi hier de spekreepjes met champignons, knoflook en bosui bij en vervolgens ook de cherry tomaatjes. Meng dit goed door elkaar.
Verkruimel de walnoten en verdeel de stamppot over de bakjes/borden en bestrooi deze met de fijn gemalen walnoten.
 
EET SMAKELIJK
 

Cookie instellingen