11 oktober t/m 17 oktober (FTP WEEK)

In de week van 11 oktober staan tijdens de Spinninglessen het meten van het FTP centraal. Dit houdt in dat je tijdens de les een individuele meting gaat doen op uw fiets. Uiteraard zoals je van een Spinningles gewend bent, werken we hiernaar toe middels de grafiek en vindt de test tijdens de les plaats.

Wat is FTP?
Simpel gezegd is FTP het gemiddelde aantal watt aan vermogen dat een spinner gedurende een uur kan volhouden - de kracht die je op de pedalen drukt dus. Idealiter gaat het hierbij om een constante inspanning, niet om een vermogenslijn die pieken en dalen kent zoals tijdens een heuvelachtige rit.

Je FTP, die meestal wordt berekend met een test van 20 minuten, kan nuttig zijn om te weten. Het is een getal dat je kunt volgen, zodat je duidelijk verbeteringen kunt waarnemen wanneer je regelmatig een test doet. Én als je natuurlijk op basis van deze getallen gaat trainen en aan de slag gaat. Vaak fietsen we gewoon en denken we vooral dat we sneller worden, maar werken met FTP helpt je om zéker te weten dat je sneller wordt. Bovendien is het noodzakelijk om je FTP te kennen als je een trainingsschema met vermogen gebruikt.
Cookie instellingen